VC Flygha Grembergen – Hamme is sinds 2019 een fusieclub van Damesvolleybalclub Snuffel Grembergen en Madavoc Hamme.


Beide clubs kampten in het verleden met een ledentekort. Hierdoor waren er voor de jeugd heel weinig doorgroeimogelijkheden en gingen speelsters naar andere clubs of stopten met volleybal. In het seizoen van 2017 -2018 leenden we speelsters aan elkaar uit, maar al vlug merkten we dat dit niet haalbaar bleef. Vrij snel werden er tussen beide besturen gesprekken opgestart om te fusioneren. En zo werd op 6 mei 2019 VC Flygha Grembergen – Hamme geboren.

VC staat voor VolleybalClub en Flygha is afgeleid van het Zweedse woord Flyga wat Vlieg! of vliegen  betekent. Beide clubs hadden er weer zin in om erin te vliegen en van Flygha een bloeiende club te maken. En zoals je weet vliegt de bal constant van de ene helft van het veld naar de andere of ook al eens buiten.

De G in Flygha staat voor Grembergen en de H is de eerste letter van Hamme, zo zitten beide gemeentes vervat in de naam. 

We creëerden ook een nieuw logo. Een volleybal met een vogel, een feniks, errond. Een feniks is het symbool voor wedergeboorte.